about

Als ruimtelijk vormgevers hebben wij onszelf ten doel gesteld om onderzoek en ontwerp in te zetten om ruimtelijke thema’s te agenderen en de ruimtelijke consequenties van maatschappelijke ontwikkelingen in beeld te brengen. Dit doen we aan de hand van ontwerpvoorstellen, installaties en tentoonstellingen. Op die manier willen we de hedendaagse samenleving bevragen, sociale omgangsvormen en ‘hot-topics’ in een ander licht zetten. Dit doen we door provocatieve, multi-zintuigelijke ruimtelijke belevingen te ontwerpen die formeel ondubbelzinnig zijn, maar door hun ambiguïteit en gelaagdheid openstaan voor interpretatie. Dit doen we vanuit een diepe fascinatie voor hoe ruimtelijk ontwerp, en architectuur in het bijzonder, uitdrukking en vorm geeft aan de menselijke conditie en hoe wij hier aan bij kunnen dragen. Vanuit die blik geven we gestalte aan onze visie op architectuur als een brede culturele discipline.

 

Het Architectuurcircus
Nieuwe Binnenweg 352-B2
3023 ES  Rotterdam

+31 (0)6 46370867 (Justin)
+31 (0)6 25346462 (Lennart)
info@architecturecircus.com

 

 Justin Agyin

Justin Agyin (1994) studeerde in 2019 cum laude af als architectonisch ontwerper aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn afstudeerproject DATAPOLIS is genomineerd voor de nationale Archiprix 2020. Justin is werkzaam bij het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR), onderdeel van de redactie van OASE journal for architecture en is daarnaast onderzoeks- en onderwijsassistent aan de leerstoel Urbanism and Urban Architecture aan de TU Eindhoven. Daar was hij eerder betrokken bij de leerstoel Smart Architectural Technologies. Verder is hij werkzaam geweest bij Ector Hoogstad Architecten en Kraaijvanger Architecten. Daarnaast heeft hij verschillende architectuurgerelateerde tentoonstellingen geproduceerd bij CASA Vertigo, het Curatorial Research Collective en Onomatopee, en was hij hoofdredacteur van het tijdschrift Chepos en het architectuur journal Archiprint.

justin@architecturecircus.com

 

 

Lennart Arpots
Lennart Arpots (1993) studeerde in 2019 cum laude af op aan de Technische Universiteit Eindhoven, waarop zijn afstudeerproject Breaking the Shell werd genomineerd voor de nationale Archiprix 2020. Momenteel is Lennart werkzaam bij de Rotterdamse architectuurstudio AAAN; daarnaast keert hij nog een dag in de week terug naar zijn alma mater, als teaching assistent aan de TU Eindhoven. In het verleden was hij op de TU al betrokken bij de onderzoeksgroep UrbanLab, en is hij werkzaam geweest bij de Bouwhulpgroep en Ontwerpbureau Jan Juffer. Daarnaast heeft Lennart een rol gespeeld bij de oprichting van het Curatorial Research Collective, waar hij samen met Justin een grote tentoonstelling over de Eindhovense School heeft geïnitieerd en vormgegeven. Verder was hij auteur bij het tijdschrift Chepos en het architectuur journal Archiprint.

lennart@architecturecircus.com

www.architecturecircus.com
www.architectuurcircus.nl
www.architecturecircus.eu
www.architectuurcircus.eu
The Architecture Circus
Het Architectuurcircus
kvk: 75822563
Nieuwe Binnenweg 352 B
3023 ES  Rotterdam
 
Logo square
info@architecturecircus.com
justin@architecturecircus.com
lennart@architecturecircus.com